Alle Kategorier

Nyheter

Hjem>Nyheter

Nyheter

Arbeidsprinsipp for magnetpumpe

Tid: 2021-05-11 Treff: 221

Den magnetiske pumpen består av tre deler: en pumpe, en magnetisk stasjon og en motor. Nøkkelkomponenten til den magnetiske stasjonen består av en ytre magnetisk rotor, en indre magnetisk rotor og en ikke-magnetisk isolasjonshylse. Når motoren driver den ytre magnetiske rotoren til å rotere, kan magnetfeltet trenge gjennom luftgapet og ikke-magnetiske materialer, og drive den indre magnetiske rotoren koblet til løpehjulet til å rotere synkront, realisere den kontaktløse kraftoverføringen og konvertere den dynamiske forsegle til en statisk forsegling. Fordi pumpeakselen og den indre magnetiske rotoren er fullstendig omsluttet av pumpekroppen og isolasjonshylsen, er problemet med "løping, utslipp, drypp og lekkasje" fullstendig løst, og lekkasje av brennbare, eksplosive, giftige og skadelige medier i raffinering og kjemisk industri gjennom pumpetetningen er eliminert. De potensielle sikkerhetsfarene sikrer effektivt fysisk og mental helse og trygg produksjon av ansatte.

1. Arbeidsprinsipp for magnetisk pumpe
N par magneter (n er et partall) er satt sammen på de indre og ytre magnetiske rotorene til den magnetiske aktuatoren i et regelmessig arrangement, slik at magnetdelene danner et komplett koblet magnetisk system med hverandre. Når de indre og ytre magnetiske polene er motsatte av hverandre, det vil si forskyvningsvinkelen mellom de to magnetiske polene Φ=0, er den magnetiske energien til det magnetiske systemet den laveste på dette tidspunktet; når de magnetiske polene roterer til samme pol, forskyvningsvinkelen mellom de to magnetiske polene Φ=2π /n, er den magnetiske energien til det magnetiske systemet maksimal på dette tidspunktet. Etter å ha fjernet den ytre kraften, siden de magnetiske polene til det magnetiske systemet frastøter hverandre, vil den magnetiske kraften gjenopprette magneten til den laveste magnetiske energitilstanden. Deretter beveger magnetene seg og driver den magnetiske rotoren til å rotere.

2. Strukturelle funksjoner
1. Permanent magnet
Permanente magneter laget av sjeldne jordarters permanentmagnetiske materialer har et bredt driftstemperaturområde (-45-400°C), høy koersivitet og god anisotropi i retning av magnetfeltet. Avmagnetisering vil ikke skje når de samme polene er nære. Det er en god kilde til magnetfelt.
2. Isolasjonshylse
Når metallisoleringshylsen brukes, er isolasjonshylsen i et sinusformet magnetisk vekselfelt, og virvelstrøm induseres i tverrsnittet vinkelrett på retningen til den magnetiske kraftlinjen og omdannes til varme. Uttrykket for virvelstrøm er: hvor Pe-virvelstrøm; K-konstant; n-klassifisert pumpehastighet; T-magnetisk overføringsmoment; F-trykk i avstandsstykket; D-innvendig diameter på avstandsstykket; resistivitet til et materiale;-materiale Strekkstyrken. Når pumpen er designet, er n og T gitt av arbeidsforholdene. Å redusere virvelstrømmen kan bare vurderes fra aspektene F, D, og ​​så videre. Isolasjonshylsen er laget av ikke-metalliske materialer med høy resistivitet og høy styrke, noe som er svært effektivt for å redusere virvelstrøm.

3. Kontroll av flyten av kjølesmøremiddel
Når den magnetiske pumpen er i gang, må en liten mengde væske brukes til å vaske og avkjøle det ringformede gapet mellom den indre magnetiske rotoren og isolasjonshylsen og friksjonsparet til glidelageret. Strømningshastigheten til kjølevæsken er vanligvis 2%-3% av pumpens designstrømningshastighet. Ringrommet mellom den indre magnetiske rotoren og isolasjonshylsen genererer høy varme på grunn av virvelstrømmer. Når kjølesmøremidlet er utilstrekkelig eller spylehullet ikke er glatt eller blokkert, vil temperaturen på mediet være høyere enn arbeidstemperaturen til permanentmagneten, og den indre magnetiske rotoren vil gradvis miste sin magnetisme og magnetdriften vil mislykkes. Når mediet er vann eller vannbasert væske, kan temperaturstigningen i ringromsområdet holdes på 3-5°C; når mediet er hydrokarbon eller olje, kan temperaturstigningen i ringromsområdet holdes på 5-8°C.

4. Glidelager
Materialene til glidelagrene til magnetiske pumper er impregnert grafitt, fylt med polytetrafluoretylen, ingeniørkeramikk og så videre. Fordi ingeniørkeramikk har god varmebestandighet, korrosjonsmotstand og friksjonsmotstand, er glidelagrene til magnetiske pumper for det meste laget av ingeniørkeramikk. Fordi ingeniørkeramikk er svært sprø og har en liten ekspansjonskoeffisient, må lagerklaringen ikke være for liten for å unngå ulykker med akselhengte.
Siden glidelageret til den magnetiske pumpen smøres av det transporterte mediet, bør forskjellige materialer brukes for å lage lagrene i henhold til forskjellige medier og driftsforhold.

5. Beskyttelsestiltak
Når den drevne delen av magnetdrevet kjører under overbelastning eller rotoren sitter fast, vil hoveddelen og den drevne delen av magnetstasjonen automatisk gli av for å beskytte pumpen. På dette tidspunktet vil permanentmagneten på den magnetiske aktuatoren produsere virveltap og magnetisk tap under påvirkning av det vekslende magnetiske feltet til den aktive rotoren, noe som vil føre til at temperaturen på den permanente magneten stiger og den magnetiske aktuatoren sklir og svikter .
Tre, fordelene med magnetisk pumpe
Sammenlignet med sentrifugalpumper som bruker mekaniske tetninger eller pakningstetninger, har magnetiske pumper følgende fordeler.
1. Pumpeakselen endres fra en dynamisk tetning til en lukket statisk tetning, og unngår helt middels lekkasje.
2. Det er ikke behov for uavhengig smøring og kjølevann, noe som reduserer energiforbruket.
3. Fra koblingsoverføring til synkront drag er det ingen kontakt og friksjon. Den har lavt strømforbruk, høy effektivitet, og har en dempende og vibrasjonsreduksjonseffekt, noe som reduserer virkningen av motorvibrasjoner på den magnetiske pumpen og påvirkningen på motoren når pumpen oppstår kavitasjonsvibrasjon.
4. Ved overbelastning sklir de indre og ytre magnetrotorene relativt, noe som beskytter motoren og pumpen.
Fire, driftsforholdsregler
1. Hindre at partikler kommer inn
(1) Ferromagnetiske urenheter og partikler tillates ikke å komme inn i det magnetiske pumpedrevet og lagerfriksjonsparene.
(2) Etter å ha transportert mediet som er lett å krystallisere eller utfelle, skyll det i tide (hell rent vann inn i pumpehulrommet etter å ha stoppet pumpen, og tøm det etter 1 minutts drift) for å sikre levetiden til glidelageret .
(3) Ved transport av mediet som inneholder faste partikler, bør det filtreres ved innløpet til pumpens strømningsrør.
2. Forhindre avmagnetisering
(1) Det magnetiske pumpemomentet kan ikke utformes for lite.
(2) Den skal brukes under de spesifiserte temperaturforholdene, og middeltemperaturen er strengt forbudt å overskride standarden. En platinamotstandstemperatursensor kan installeres på den ytre overflaten av den magnetiske pumpeisolasjonshylsen for å oppdage temperaturstigningen i ringromsområdet, slik at den kan alarmere eller slå seg av når temperaturen overskrider grensen.
3. Forhindre tørr friksjon
(1) Tomgang er strengt forbudt.
(2) Det er strengt forbudt å evakuere mediet.
(3) Med utløpsventilen stengt, bør pumpen ikke gå kontinuerlig i mer enn 2 minutter for å forhindre at den magnetiske aktuatoren overopphetes og svikter.